U bent hier:
HuisX

Vergelijk huis kopen Koopvaardersplantsoen 55, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX

Koopvaardersplantsoen 55 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieDit huis is laag geprijsd in vergelijking met andere huizen in deze buurt. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -18% (EUR 3125 vs EUR 3810). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 10e plek van de in totaal 12 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_tuin) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 685 af: dat is een factor 2.4 versus de gemiddelde afwijking van EUR 291 in de wijk Banne Buiksloot. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 2ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Banne Buiksloot. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 2.4 of hoger in 2.9% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Koopvaardersplantsoen
RangstraatDe Koopvaardersplantsoen bezet momenteel positie 10 versus de in totaal 22 straten in Banne Buiksloot. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 2 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in December 2017 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds december 2017 zonder onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (55) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 207 dagen. Ofwel 2% versus 8% voor postcodegebied 1034 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -17%. (120 vs 145 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_tuin
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs500000
Binnenopp160
Perceelopp120
BuurtnaamBanne Buiksloot
Postcodegebied1034
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum27 February 2024
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarKoopvaardersplantsoen , Amsterdam
Objectid10758824
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt