U bent hier:
HuisX

Vergelijk huis kopen Sarphatikade 12 /A, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX

Sarphatikade 12 /A prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieHet huis is neutraal geprijsd versus andere huizen in deze wijk. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 3% (EUR 7557 vs EUR 7340). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 7e plek van de in totaal 14 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_tuin) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 217 af: dat is een factor 0.2 versus de gemiddelde afwijking van EUR 928 in de wijk Grachtengordel-Zuid, De Weteringschans. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 5ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Grachtengordel-Zuid, De Weteringschans. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 0.2 of hoger in 86.6% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Sarphatikade
RangstraatDe Sarphatikade bezet momenteel positie 7 versus de in totaal 32 straten in Grachtengordel-Zuid, De Weteringschans. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 2 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in January 2016 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds january 2016 zonder onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (755) is meer dan het gemiddelde van het postcodegebied: 296 dagen. Ofwel 30% versus 12% voor postcodegebied 1017 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 46%. (210 vs 144 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_tuin
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs1995000
Binnenopp264
Perceelopp210
BuurtnaamGrachtengordel-Zuid, De Weteringschans
Postcodegebied1017
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum17 June 2024
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarSarphatikade , Amsterdam
Objectid9967440
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt