U bent hier:
HuisX

Vergelijk Dijkmanshuizenstraat 24, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Dijkmanshuizenstraat 24 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieHet is een duur appartement versus de andere appartementen in de buurt. U kunt een combinatie verwachten van een bovengemiddelde woonkwaliteit en ligging versus het concurrerende aanbod appartementen. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere appartementen uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 26% (EUR 3395 vs EUR 2702). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 2e plek van de in totaal 23 te koop staande woningen (woontype: Appartement) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 693 af: dat is een factor 1.0 versus de gemiddelde afwijking van EUR 667 in de wijk Nieuwendam-Noord. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 4ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Nieuwendam-Noord. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 1.0 of hoger in 33.5% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Dijkmanshuizenstraat
RangstraatDe Dijkmanshuizenstraat bezet momenteel positie 7 versus de in totaal 17 straten in Nieuwendam-Noord. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 4 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in June 2016 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds june 2016 met 3 onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (55) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 159 dagen. Ofwel 2% versus 6% voor postcodegebied 1024 versus 26% landelijk.
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeAppartement
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs275000
Binnenopp81
BuurtnaamNieuwendam-Noord
Postcodegebied1024
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum08 June 2023
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarDijkmanshuizenstraat , Amsterdam
Objectid10622612
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt