Afdrukken

Begrijpt Vereniging Eigen Huis de makelaardij eigenlijk wel?

Het is prima als je als vereniging op wilt komen voor eigen huizen bezitters. Logisch als je dan een verenigingsblad hebt waarin je nuttige informatie verschaft aan je leden. Het wordt echter anders als je volledig onjuiste informatie geeft, de schijn wekt dat je als vereniging ‘het beste met de leden voor hebt’ terwijl je in feite graag je eigen product of dienst naar voren wilt schuiven.

Dat is wel waar Vereniging Eigen Huis goed in is geworden. Het lijkt wel een vakbond. De Calimero rol aannemen en maar gaan roepen dat het niet eerlijk is. Bij mijn weten stamt Calimero uit de jaren zestig . Domweg verouderd in mijn ogen. Maar tussen Calimero, vakbonden en Vereniging Eigen Huis heeft Calimero nog het meeste bestaansrecht.

Valt er wel wat te kiezen?

In de laatste editie van het verenigingsblad van Vereniging Eigen Huis staat een artikel met de naam: Makelaars te over, maar er valt weinig te kiezen . Een artikel waar menig lezer kromme tenen van krijgt. Het staat gewoon bol van onjuiste beweringen en uitingen van onwetendheid over de makelaardij.

Als subtitel geven ze mee: Makelaardij vooraf schimmig over prijs en prestatie.

Probeert VEH hier de makelaardij gewoon in een donker, stinkend hoekje te drukken? Vooral het woord  schimmig is hier toch een rare woordkeuze.
Welke definitie van het woord schimmig zouden ze bedoelen, 1) Duister 2) Mistig 3) Onduidelijk 4) Onscherp 5) Schaduwachtig 6) Schemerig 7) Vaag

Begrijpt Vereniging Eigen Huis de makelaardij eigenlijk wel?

Makelaars recensies zijn schaars volgens Vereniging Eigen Huis

Dat wordt in de tweede zin gesteld. En even wat verder wordt er beweerd dat online speurwerk u weinig verder brengt , wanneer er gezocht wordt naar een ervaren makelaar voor een redelijke prijs.

Mogen we hier even heel hard om lachen. Klaarblijkelijk heeft de auteur (Sander van der Ploeg) geen idee hoe Google (of Bing) gebruikt moet worden. Beste Sander, klik eens op deze link . Tel vervolgens het aantal sites dat voorgeschoteld wordt met recensies van makelaars.

Los van de reclame tel ik al 4 verschillende sites met recensies van makelaars, Google recensies zelf niet meegeteld. In 2015 had Funda al...

Lees meer: Begrijpt Vereniging Eigen Huis de makelaardij eigenlijk wel?

Afdrukken

De hypotheken in vooral Nederland worden binnenkort fors duurder. De kosten van nieuwe internationale regels zijn voor de rekening van de klant.

Nieuwe internationale regels schrijven voor dat banken meer reserves moeten aanhouden voor risico’s op hun hypotheekportefeuilles. De kosten daarvan berekenen zij door aan de klant.

Dit meldde...

Lees meer: Hypotheken in Nederland worden fors duurder

Afdrukken

Volgens De Nederlandsche Bank moeten kredietverstrekkers klanten actief wijzen op het risico van aflossingsvrije hypotheken en ze helpen bij het vinden van een passende oplossing.

Klanten van deze kredietverstrekkers moeten gestimuleerd worden om het aflossingsvrije deel van hun hypotheek te beperken, bijvoorbeeld door extra aflossingen mogelijk...

Lees meer: DNB: Stevige aanpak aflossingsvrije hypotheken nodig