Afdrukken

Variabele courtage en tevreden klanten versnelt de doorlooptijd

De vakjury tijdens de verkiezing van woningmakelaar van het jaar, georganiseerd door het vakblad Vastgoed , was er duidelijk over. De casus (en de pitch tijdens de award uitreiking) over variabele courtage  die Van Herk Makelaardij had ingestuurd, was de winnaar. Allemaal met eigenlijk iets eenvoudigs als basis.

Ambassadeurs voor je bedrijf

Elke makelaar wil het graag, maar welke makelaar is bereid om het businessplan dusdanig aan te passen dat ze altijd tevreden klanten als resultaat hebben? Van Herk Makelaardij in elk geval wel. Sterker nog, ze willen graag van elke klant een echte ambassadeur maken. Iets waar ze met het volledige team in 7 kantoren hard aan werken.

Het onhandige is echter dat je van tevoren niet weet of een klant tevreden zal gaan worden. En hoe kan je er van tevoren voor zorgen dat je als makelaar afspraken maakt met de klant, waardoor je ze tevreden houdt, ook als de klant aan het einde van de rit niet echt tevreden is?

Wat zou jij aan je bedrijfsproces aanpassen hiervoor? Want de tijd terugdraaien om iets anders te doen lukt niet. De oplossing kan wel eens eenvoudiger zijn dan je vermoed. Juist daarom ook dit blog, zodat dit award winnende idee ook door jou geïmplementeerd kan worden.

Variabele courtage

Wat Van Herk Makelaardij heeft gedaan is het invoeren van twee courtage-tarieven, vandaar dat het variabele courtage heet. Het ene tarief wordt toegepast als de klant tevreden is, en het andere tarief als ze ontevreden zijn. Dat wordt dus bij aanvang van de opdracht bepaald en vastgelegd.

Het mooie van dit systeem is dat er duidelijkheid is. Voor de klant en de makelaar. Er is niets vervelender dan een ontevreden klant die weigert te betalen, of op zijn minst minder wil betalen. Hier wordt dat al bepaald op het moment dat er nog in alle redelijkheid over gediscussieerd kan worden.

Daarmee geeft Van Herk Makelaardij ook vertrouwen aan de klant. Doordat er direct bij het begin van de opdracht rekening mee gehouden wordt dat het mis kan gaan, wat ze altijd zullen trachten te voorkomen. Of, zoals Dick Stofberg (directeur en...

Lees meer: Variabele courtage en tevreden klanten versnelt de doorlooptijd

Afdrukken

WIDBM de beste makelaar van 2016

Elk jaar wordt de beste makelaar van het jaar bekend gemaakt door WieIsDeBesteMakelaar.nl , de vergelijkings- en beoordelingswebsite voor makelaars. En het makelaarskantoor met de beste score is:

De Makelaers uit Amsterdam is de beste makelaar van 2016

 

Om in aanmerking te komen voor deze prestigieuze erkenning dient het makelaarskantoor aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Minimaal 24 beoordelingen
  • Beoordelingen in alle 4 jaargetijden
  • Hoogste gemiddelde score
    (bij gelijkstand wint de makelaar die de hoogste score met de meeste beoordelingen weet te behalen)

De Makelaers hebben afgelopen jaar 76 beoordelingen ontvangen met een gemiddelde score van 9.96 .

Onwaarschijnlijk hoge score

Deze hoge score hebben ze onder andere te danken aan het feit dat de verkopersmarkt in Amsterdam in een sterk opgaande lijn zit. Huizen worden snel verkocht en geregeld boven de vraagprijs. Ja, dan is de verkoper al snel dusdanig blij dat de makelaar met louter tienen als review wordt bedankt.

Daarnaast is het verwachtingsniveau van de consument, wanneer het om makelaars gaat, nog altijd laag. Hierdoor is het voor makelaars niet overdreven moeilijk om aan de verwachtingen te voldoen of ze juist (ruim) te overtreffen. Wederom een reden dat de score zo hoog is uitgevallen.

Zonder de dagelijkse inzet van de makelaar zelf zal het natuurlijk nooit wat worden, onderschat daarom de bijdrage van de makelaars en het ondersteunende personeel niet!

Landelijk gezien zijn er 29 makelaars die aan de criteria voldoen en hoger dan een 9 scoren.

De beste makelaars per provincie

Dit is de lijst met de beste makelaars per provincie:
Groningen
Beste Makelaar:  F1 & Riant Makelaars – Groningen   9.8
2e plaats: Slim! Makelaardij – 9.6

Flevoland
Beste Makelaar:  Hoekstra en van Eck – Almere   8.3

Overijssel
Beste Makelaar:  Mercurius Makelaars – Deventer   9.1
2e plaats: MIQA Makelt – 9.0
3e plaats: Goudzwaard Makelaardij – 8.4

Gelderland
Beste Makelaar:  Puntman Makelaardij – Arnhem  9.9
2e plaats: Vredegoor Lanting Makelaars – 9.7
3e plaats: Open Makelaars – 9.5

Noord Holland
Beste Makelaar:  De Makelaers – Amsterdam   9.96
2e plaats: Makelaar Bert – 9.8
3e plaats: Tesselaar Makelaardij – 9.6

Utrecht
Beste Makelaar:  ...

Lees meer: De beste makelaar van 2016 komt uit Amsterdam

Afdrukken

Wazzup lanceert

En dan ligt er ineens een VIP toegangsbewijs op de mat voor de Launch 2017 van Wazzup . Met hartjes en ‘liefdes quotes’. Dat is op zijn zachtst gezegd wel wat raar voor een softwarebedrijf in de makelaardij. Een branche waar nog altijd veel haantjes en ego’s werken.

Nieuwsgierig de kaart opengemaakt om er achter te komen wat ze van plan zijn. Want de vorige keer dat Wazzup een evenement organiseerde was niet onaardig. Maar eigenlijk staat er niet veel op de uitnodiging over de inhoud. Enkel de tijd/locatie informatie, de sprekers en een quote van Socrates.

Maar ik weet dat Gerben Nijmeijer wel van wat suspense houdt. De vorige keer heeft hij de inhoud van het evenement ook zo geheim mogelijk gehouden, alleen laat hij wel cryptische wat dingen doorschemeren. Daarom ben ik de uitnodiging eens gaan uitpluizen en 1 + 1 opgeteld. Of het allemaal klopt? Daar komen we 25 januari wel achter.

De sprekers

De volgende sprekers staan aangekondigd op de uitnodiging:

  • Lex Groenewegen
  • Cas Lebbink
  • Ronald Evers

en natuurlijk Gerben zelf en een, verrassing, surprise guest die fantastisch moet zijn.

Lex Groenewegen kennen we van InSocial en Kijk-mijn-huis . Cas Lebbink zegt me zo niet veel, maar een snelle zoektocht op LinkedIn maakt het duidelijk. Het zal niet de floormanager van The Sting zijn, net zo min als de barmedewerker bij Bloopers. Producent/Regisseur bij Filmakers kan ik wel begrijpen, dus daar ga ik maar even vanuit. Ronald Evers zijn er veel van, maar het zal hier om de CTO van het bedrijf gaan lijkt mij.

Zij gaan het hebben over de volgende zaken:

“Over dark posting op Facebook, over een bloedend filmhart, over de wereld die verandert. Over hoe jouw buurt leuker, makkelijker en veiliger wordt, over snel werken, leuk werken en effectief werken”.

1 + 1 = de onderwerpen

Even voorop gesteld, alles wat ik hier neer pen is gebaseerd op speculatie en aannames. Uiteraard heb ik wat lopen vissen bij Wazzup, maar Gerben wil niets loslaten. Daar gaan we:

Venum

Het eerste wat ze gaan doen is een nieuwe versie van Venum aankondigen. Zal wel versie...

Lees meer: Wat is Wazzup van plan?

Afdrukken

VBO geeft cadeau

Vandaag tijdens de lancering van de...

Lees meer: VBO geeft een cadeau

Afdrukken

Kieswijzer met specialisatie ‘wonen’

Volgende maand gaan we weer stemmen. Maar op welke partij kan je nou het beste stemmen? Ga je stemmen wat je altijd stemt? Kijk je inhoudelijk naar de plannen en keuzes van partijen om op basis daarvan een gedegen en objectieve keuze te maken? Of wordt het een proteststem, gewoon “omdat het anders moet”?

Keuze genoeg dit jaar, met maar liefst 28 partijen . Of je ze ook alle 28 serieus moet nemen mag je helemaal zelf bepalen, dat is het mooie van de democratie. Ook al zijn de kiezers de grootste bedreiging van de democratie zelf.

Kiezen op basis van ‘wonen’ met de kieswijzer

Wanneer jij van mening bent dat je een partij wilt kiezen die enkel en alleen de juiste keuzes maakt op het gebied van wonen , denk hierbij aan de keuzes omtrent de hypotheekrenteaftrek , belastingen voor woningcorporaties, subsidies, scheefwonen en meer van dat, dan is er een hulpmiddel.

Het VBO heeft een kieswijzer gemaakt met 16 stellingen, die allemaal over het woonbeleid gaan. Kan jij mooi op inhoud een keuze maken voor een partij die aansluit bij wat jij denkt en vindt. Ideaal toch?

Nee. Gewoon nee.

KiesWijzerWonen is nutteloos

Het idee van de VBO is leuk, de vragen over het algemeen helder geformuleerd en tot zover is het dan ook wel OK.
Totdat je leest of ervaart dat je uit wel 8 partijen kan kiezen. De andere 20 partijen (!) vonden het kennelijk niet de moeite waard om de VBO van antwoorden op de 16 stellingen te voorzien.


KiesWijzerWonen van VBO is niet echt nuttig. Er worden maar 8 partijen vergeleken.
Klik om te Tweeten


Naast de vele kleine nieuwe en scharrelpartijen hebben de PVV en GroenLinks ook niet meegedaan. Hoe nuttig of waardevol is dan de uitkomst? De PVV zou zo maar eens de grootste partij kunnen worden en van GroenLinks kan ook nog wel wat verwacht worden, helemaal als je de film ‘ Before the Flood ‘ gekeken hebt.

Sorry VBO – het idee is leuk, maar met slechts 8 partijen van de 28 die meedoen met jullie kieswijzer was het misschien slimmer...

Lees meer: Kieswijzer met specialisatie ‘wonen’

Afdrukken

Wordt een huis met iDIN kopen heel normaal?

Dit gastblog is geschreven door Patrick Terranea – mede-eigenaar en commercieel directeur van Brixxs BV

Sinds 8 mei 2003 is de wet elektronische handtekeningen van kracht. Deze wet geeft het juridisch kader aan voor het gebruik van elektronische handtekeningen. Ondanks het lange bestaan van deze wet wordt er nog altijd onnodig vaak gebruikgemaakt van een ‘natte’ handtekening op papier. De vastgoedbranche en het notariaat zijn nog steeds sterk afhankelijk van deze kostbare, inefficiënte en milieuonvriendelijke manier van werken.

Ik ben al jaren actief met het ontwikkelen van innovatieve vastgoed proposities en sinds kort met signingservice.nl actief met de ontwikkeling van digitale ondertekening, identiteit en document management cloudservices voor de makelaar, waaronder met iDIN . Er is op dit moment veel te doen over het gebruik van iDIN voor authenticatie en digitaal ondertekenen van een koopakte of een huurovereenkomst. iDIN kan daarvoor gebruikt worden als je aan de juiste voorwaarden voldoen anders is het niet rechtsgeldig!

iDIN is vrij nieuw en er is nog weinig jurisprudentie over de inzet van iDIN. Daar ligt een hele mooie kans voor de vastgoedbranche en brancheverenigingen en hun leden om initiatief te nemen en dit als de standaard voor de branche neer te zetten. Vandaar dit artikel. Ik ga in op de mogelijkheden en voordelen van digitaal ondertekenen en die van iDIN, de techniek er achter en waar je op moet letten vanuit rechtsgeldigheid en rechtsgevolg. Een lang artikel met veel informatie, maar een must read voor elke vastgoed professional die goed voorbereid met digitale ondertekenen en iDIN wil beginnen!

De natte handtekening vs digitale ondertekening

Wordt een huis met iDIN kopen heel normaal?Het zetten van een natte handtekening op de koopakte van een huis heeft nog altijd iets bijzonders en voegt iets persoonlijks toe aan het document en de gebeurtenis. Maar we moeten niet blijven vasthouden aan deze oude gewoonte! Het gebruik van een digitale handtekening is zoveel efficiënter. Bovendien is het beter voor het milieu en kan het de doorlooptijd met 80% verkorten! Gebruik een digitale handtekening waar nodig en de natte handtekening alleen nog maar als er om gevraagd wordt of bij bijzondere momenten in het leven.

Efficiencyslag en kostenbesparing

...

Lees meer: Wordt een huis met iDIN kopen heel normaal?

Op huisx.nl maken we gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. We gebruiken zowel functionele als analytische cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren. Door middel van deze tracking cookies kan dan ook je internetgedrag worden gevolgd. Mee eens? Door deze melding te sluiten, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat. Heb je behoefte aan meer informatie, lees dan onze privacy policy.