U bent hier:
HuisX

Vergelijk Singel 51, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Singel 51 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieDit huis is laag geprijsd in vergelijking met andere huizen in deze buurt. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -23% (EUR 6364 vs EUR 8285). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 7e plek van de in totaal 8 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_tuin) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 1921 af: dat is een factor 0.9 versus de gemiddelde afwijking van EUR 2176 in de wijk Burgwallen-Nieuwe Zijde, Burgwallen-Oude Zijde. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 3ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Burgwallen-Nieuwe Zijde, Burgwallen-Oude Zijde. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 0.9 of hoger in 37.2% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Singel
RangstraatDe Singel bezet momenteel positie 15 versus de in totaal 27 straten in Burgwallen-Nieuwe Zijde, Burgwallen-Oude Zijde. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 6 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in August 2011 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds august 2011 met 14 onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (147) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 211 dagen. Ofwel 6% versus 8% voor postcodegebied 1012 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -40%. (54 vs 90 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_tuin
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs1400000
Binnenopp220
Perceelopp54
BuurtnaamBurgwallen-Nieuwe Zijde, Burgwallen-Oude Zijde
Postcodegebied1012
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum19 May 2022
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarSingel , Amsterdam
Objectid10528232
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt