U bent hier:
HuisX

Vergelijk Raadhuisplein 30, Castricum

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Raadhuisplein 30 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieHet is een duur appartement versus de andere appartementen in de buurt. U kunt een combinatie verwachten van een bovengemiddelde woonkwaliteit en ligging versus het concurrerende aanbod appartementen. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Castricum wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere appartementen uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 22% (EUR 3333 vs EUR 2733). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 2e plek van de in totaal 9 te koop staande woningen (woontype: Appartement) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 600 af: dat is een factor 0.7 versus de gemiddelde afwijking van EUR 853 in de wijk Noord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 4ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Noord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 0.7 of hoger in 45.9% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Raadhuisplein
RangstraatDe Raadhuisplein bezet momenteel positie 5 versus de in totaal 23 straten in Noord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 22 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in December 2012 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds december 2012 zonder onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (1881) is meer dan het gemiddelde van het postcodegebied: 474 dagen. Ofwel 74% versus 19% voor postcodegebied 1902 versus 26% landelijk.
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeAppartement
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs200000
Binnenopp60
BuurtnaamNoord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied
Postcodegebied1902
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsCastricum
Huidige datum27 June 2022
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarRaadhuisplein , Castricum
Objectid2651407
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt