U bent hier:
HuisX

Vergelijk Enkhuizerstraat 11, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Enkhuizerstraat 11 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieDit huis is laag geprijsd in vergelijking met andere huizen in deze buurt. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -25% (EUR 3659 vs EUR 4847). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 16e plek van de in totaal 18 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_tuin) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 1188 af: dat is een factor 1.1 versus de gemiddelde afwijking van EUR 1084 in de wijk Tuindorp Nieuwendam. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 3ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Tuindorp Nieuwendam. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 1.1 of hoger in 28.0% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Enkhuizerstraat
RangstraatDe Enkhuizerstraat bezet momenteel positie 12 versus de in totaal 13 straten in Tuindorp Nieuwendam. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 9 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in December 2017 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds december 2017 zonder onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (55) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 89 dagen. Ofwel 2% versus 4% voor postcodegebied 1023 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -37%. (97 vs 155 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_tuin
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs300000
Binnenopp82
Perceelopp97
BuurtnaamTuindorp Nieuwendam
Postcodegebied1023
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum28 May 2023
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarEnkhuizerstraat , Amsterdam
Objectid10718808
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt