U bent hier:
HuisX

Vergelijk Dotterbloem 3, Castricum

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Dotterbloem 3 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieHet is een duur huis versus andere huizen in de buurt. U kunt een combinatie verwachten van een bovengemiddelde kwaliteit, ligging en/of tuin versus andere huizen met een tuin in de buurt. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Castricum wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 19% (EUR 3292 vs EUR 2765). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 4e plek van de in totaal 19 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_tuin) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 527 af: dat is een factor 0.8 versus de gemiddelde afwijking van EUR 633 in de wijk Noord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 5ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Noord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 0.8 of hoger in 39.9% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Dotterbloem
RangstraatDe Dotterbloem bezet momenteel positie 4 versus de in totaal 23 straten in Noord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 3 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in December 2017 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds december 2017 zonder onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (55) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 474 dagen. Ofwel 2% versus 19% voor postcodegebied 1902 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 33%. (344 vs 259 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_tuin
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs530000
Binnenopp161
Perceelopp344
BuurtnaamNoord-End, Molendijk, Albert's Hoeve, Buitengebied
Postcodegebied1902
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsCastricum
Huidige datum20 August 2022
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarDotterbloem , Castricum
Objectid10713096
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt