U bent hier:
HuisX

Vergelijk Schapenlaan 6 A, Bergen (NH)

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Schapenlaan 6 A prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieHet is een duur huis versus andere huizen met veel grond in de buurt. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Bergen (NH) wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met veel grond (>1000 vierkante meter) uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 20% (EUR 5636 vs EUR 4679). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 2e plek van de in totaal 8 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_land) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 957 af: dat is een factor 0.6 versus de gemiddelde afwijking van EUR 1519 in de wijk Negen-Nessen, Oudtburgh, Landweg, De Rekere, Elkshove, Saenegheest, Tuin-en Oostdorp. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 4ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Negen-Nessen, Oudtburgh, Landweg, De Rekere, Elkshove, Saenegheest, Tuin-en Oostdorp. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 0.6 of hoger in 58.6% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Schapenlaan
RangstraatDe Schapenlaan bezet momenteel positie 2 versus de in totaal 26 straten in Negen-Nessen, Oudtburgh, Landweg, De Rekere, Elkshove, Saenegheest, Tuin-en Oostdorp. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 2 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in September 2014 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds september 2014 met 6 onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (328) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 619 dagen. Ofwel 13% versus 24% voor postcodegebied 1862 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met veel grond uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -50%. (3370 vs 6704 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_land
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs1550000
Binnenopp275
Perceelopp3370
BuurtnaamNegen-Nessen, Oudtburgh, Landweg, De Rekere, Elkshove, Saenegheest, Tuin-en Oostdorp
Postcodegebied1862
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsBergen (NH)
Huidige datum26 March 2023
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarSchapenlaan , Bergen (NH)
Objectid10620844
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt