U bent hier:
HuisX

Vergelijk huis kopen Westerdok 386, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX

Westerdok 386 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieDit appartement is neutraal geprijsd versus het gemiddelde van andere appartementen in de buurt. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere appartementen uit hetzelfde postcodegebied bedraagt 7% (EUR 6533 vs EUR 6085). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 22e plek van de in totaal 78 te koop staande woningen (woontype: Appartement) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 448 af: dat is een factor 0.3 versus de gemiddelde afwijking van EUR 1286 in de wijk Westelijk havengebied, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Haarlemmerbuurt. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 0.3 of hoger in 78.1% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Westerdok
RangstraatDe Westerdok bezet momenteel positie 17 versus de in totaal 39 straten in Westelijk havengebied, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Haarlemmerbuurt. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 9 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in September 2014 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds september 2014 met 6 onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (328) is meer dan het gemiddelde van het postcodegebied: 263 dagen. Ofwel 13% versus 10% voor postcodegebied 1013 versus 26% landelijk.
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeAppartement
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs699000
Binnenopp107
BuurtnaamWestelijk havengebied, Houthavens, Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt, Haarlemmerbuurt
Postcodegebied1013
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum19 March 2024
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarWesterdok , Amsterdam
Objectid10520832
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt