U bent hier:
HuisX

Vergelijk Dijkmanshuizenstraat 86, Amsterdam

Laatste peildatum15-December-2017
HuisX
HuisX

Dijkmanshuizenstraat 86 prijspositie:

Prijspositie plaats - landelijk
Prijspositie buurt - landelijk
Prijspositie woning - buurt
BekijkPrijshistorie
PrijspositieHet huis is neutraal geprijsd versus andere huizen in deze wijk. De woning ligt in een qua meterprijs dure wijk. Amsterdam wordt ook gezien als een dure plaats.
PrijsverschilHet prijsverschil versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -7% (EUR 3261 vs EUR 3495). Het betreft hier de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlak.
RangpositieDeze woning bezet op basis van de gevraagde meterprijs de 9e plek van de in totaal 13 te koop staande woningen (woontype: Huis_met_tuin) in deze buurt.
Afwijkende prijszettingDe meterprijs van deze koopwoning wijkt EUR 234 af: dat is een factor 1.3 versus de gemiddelde afwijking van EUR 180 in de wijk Nieuwendam-Noord. Deze te koop staande woning bezet hiermee de 3ste plek binnen de top 10 van afwijkende prijszettingen in Nieuwendam-Noord. Landelijk gezien komt een dergelijke afwijking van het gemiddelde met factor 1.3 of hoger in 19.4% van de gevallen voor.
BekijkAanbod straat: Dijkmanshuizenstraat
RangstraatDe Dijkmanshuizenstraat bezet momenteel positie 7 versus de in totaal 17 straten in Nieuwendam-Noord. Dit op basis van de meterprijs. De positie is 4 wanneer we naar de vraagprijs kijken.
Aanbodtermijn Wij zijn dit object voor het eerst in February 2011 tegengekomen. Er is gezocht vanaf begin 2011. De woning heeft sinds february 2011 met 17 onderbreking(en) te koop gestaan. Het aantal dagen te koop (55) is minder dan het gemiddelde van het postcodegebied: 159 dagen. Ofwel 2% versus 6% voor postcodegebied 1024 versus 26% landelijk.
PerceelverschilHet verschil in perceeloppervlak versus andere huizen met een tuin uit hetzelfde postcodegebied bedraagt -15%. (139 vs 164 vierkante meter perceeloppervlak)
DefinitiesEen dure woning heeft een minimaal 15% hogere meterprijs dan de gemiddelde meterprijs voor hetzelfde woontype (huis met tuin, huis met land of een appartement) in dezelfde buurt. Een huis met land heeft een minimaal perceeloppervlak van 1000 vierkante meter. Goedkoop betreft een minimaal 15% lagere meterprijs. Een neutrale prijspositie heeft een maximale afwijking van de meterprijs tot 15%. Een dure buurt (of plaats) behoort o.b.v. de gemiddelde meterprijs tot de 33% hoogst gerangschikte buurten of plaatsen. Een goedkope buurt tot de 33% laagst gerangschikte buurten. Een neutrale buurt of plaats valt daar tussenin.
WoontypeHuis_met_tuin
meterprijs- en perceelverschil
Vraagprijs450000
Binnenopp138
Perceelopp139
BuurtnaamNieuwendam-Noord
Postcodegebied1024
Buurtdetailszie hier
BekijkVergelijkbare huizen in de buurt
PlaatsdetailsAmsterdam
Huidige datum28 June 2022
Funda nuFunda aanbod makelaars
Huizenzoeker nuHuizenzoeker aanbod makelaars
OrientatieGoogle Maps en Street View
WaarDijkmanshuizenstraat , Amsterdam
Objectid10441364
Postcodescan3

Prijs EUR
Meterprijs EUR
Prijspositie versus de buurt